Здраве и красота

6 вкусни храни, които предотвратяват бръчки

13.09.2011г. / 16 30ч.
Аз жената
6 вкусни храни, които предотвратяват бръчки

Качествените кремове и серуми против бръчки са доста скъпи, но колкото и да мажем кожата си с тях, по-голямо значение има с какво се храним. А и излиза по-евтино:

Боровинки
Консумирането на храна, богата на антиоксиданти, е един от най-лесните и естествени начини за подобряване на здравето и красотата. Антиоксидантите се борят със свободните радикали и защитават кожата от неблагоприятните влияния на околната среда. Добавете боровинки към мюслито сутрин или изяжте една шепа от тях за следобедна закуска.

Шоколадово мляко
Истинското шоколадово мляко от прясно краве мляко и черен шоколад с високо съдържание на какао наистина ви прави по-красива. Как? Според изследване, в което жени са пиели по чаша шоколадово мляко всеки ден в продължение на 12 седмици, то улеснява притока на кръв до повърхността на кожата, хидратира я и намалява грапавините.

Киви, гуава и малини
Високото съдържание на Витамин C в кивито, гуавата и малините предотвратява образуването на бръчки и стимулира производството на колаген. Обикновено се сещаме за Витамин C при настинка, но той намалява сухотата, възпаленията и торбичките под очите. Кивито е богато и на антиоксиданти, така че с един удар – два заека!

\n

Стриди
Освен като афродизиак стридите могат да послужат и в името на вечната младост, тъй като имат много цинк. Този химичен елемент е съществен за възстановяването на кожата при образуването на колаген и има предимствата на антиоксидантите. Цинкът помага за по-здрави нокти, поддържа скалпа и косата здрави и е полезен за зрението.

\n

Доматено пюре
Ликопенът в доматите затруднява слънчевото изгаряне при кожата, а слънцето е един от най-големите врагове на красивата и здрава кожа. Можете да откриете ликопен и в спанака, сладките картофи, динята и мангото.

\n

Сьомга
Поддържайте кожата си мека като я снабдите с омега-3-мастни киселини чрез рибата сьомга. Тези омега-3-мастни киселини обновяват липидите в кожата, което я прави еластична и овлажнена. Полезни са и срещу възпаленията на клетъчно ниво, които водят до суха груба кожа, червенина и акне. Омега-3-мастни киселини има и в лененото семе и в орехите.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
препатила ( преди 11 години )
колкото и да пънеме не можем да преборим бръчките, иначе пластичните хирурзи щяха да са безработни
отговор Сигнализирай за неуместен коментар