Интимно

Защо мъжете обичат женските гърди?

06.10.2011г. / 16 26ч.
Аз жената
Защо мъжете обичат женските гърди?

Без значение как ги наричаме – гърди, бюст, балкон, ненки или цици, когато са големи се набиват на око и то не на кое да е, а особено на мъжкото. Мъжете ги обожават, а жените се стремят да ги направят по-големи или поне да изглеждат така. Защо обаче мъжете така се захласват точно по тази част от женското тяло? Някои от причините за това може да ви изненадат:

Успокояване
В този студен и изпълнен с трудности свят гърдите са меки и уютни. Очевидната връзка с кърменето и неговото продължение – детството, гърдите напомнят за спокойните дни, когато майките са бдели над нас и са ни закриляли от всичко.

Плодовитост
A-чашка или двойно D всъщност няма чак такова значение, защото гърдите означават женственост. Те подсказват за същността на женската природа – да създава и да подхранва живота. Освен това са и белег, че жената може да създаде поколение.

Естествен подбор
Според теорията на Чарлз Дарвин хората подсъзнателно избират партньор, който е здрав и може да се размножава. Мъжете са особено силно привлечени от големи гърди, защото те са знак за физическо здраве и успешно продължаване на рода. Въпреки че репродукцията вече не е най-важното нещо, инстинктът остава силен.

Възбуда
Гърдите са една от най-силните ерогенни зони при жените и всеки добър любовник знае това.

Визуална стимулация
Жените може да се възбудят, четейки секс роман, но мъжете обичат да гледат. В това няма нищо толкова чудно – когато са повдигнати и са нахално разкрити, веднага грабват мъжкото внимание.

Обществена среда
Рекламата е навсякъде, а женските гърди могат да продадат почти всичко. Има ги навсякъде – в списанията, билбордовете и дори рекламите по автобусите.

Забраненият плод
Голите женски гърди дълго време са били табу. Винаги искаме това, което не можем да имаме, за това и гърдите са нещо като забранения плод за мъжете.

Разсейват мъглата
Случвало ли ви се е, докато говорите на мъж той да ви гледа в деколтето, а не в лицето? И особено ако говорите нещо важно. Това е мъжкият начин да се дистанцират от проблемите с нещо далеч по-приятно.

Прочетете още:

Коментирай
3 rate up comment 2 rate down comment
Марианка ( преди 11 години )
хаха, мнооого добре! поздрави за авторката! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар