Здраве и красота

Заблуди за красивата коса

07.10.2011г. / 07 03ч.
Аз жената
Заблуди за красивата коса

Има съвети за красива коса, които следваме без да се замислим. Не винаги обаче те имат смисъл и всъщност по никакъв начин не помагат за поддръжката на косата. Един от най-разпространените митове е, че за да порасне по-бързо косата, трябва да се сресва често и да се подстригват връхчетата. Ежемесечното подрязване на краищата е чудесен начин да поддържате гривата си здрава, но по този начин няма как да я накарате да расте по-бързо.
Известният стилист Джени Чо отрича и правилото, че редовните домашни маски правят косата копринена. За дълбоко подхранване на косъма се нуждаете от професионални средства. Маските вкъщи могат да бъдат само допълнение. Третата заблуда в битката за красива коса е съветът на много фризьори често да сменяме шампоана си, съобщава БГНЕС. Напълно погрешно е становището, че косата може да свикне с шампоана.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
zlaten angel ( преди 11 години )
kak da imam hubava i zdrava kosa ????????? Ako imate savet dobre zachtoto vse mi se kysa ujasno se 4ustvam drugite momi4eta daje nqmat i nujda da se rechat kosate mi se uvryzva ,ako imate savet s radost chtego 4uq .Az naistina imam nujda ot savet. Molqqqqqqqqq viiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
димитрова ( преди 11 години )
Момичета ,здравейте ,това което го написах ,е правено на косата на дъщерями.От 16 години направи косати си сламено русо. Първо нямаше проблем ,но като се започна с тези преси ,маши изсушаване проблема дойде.Аз работя в германия и жената за която се грижа ми разказа за проблема с коса та си . нещата които ви написах тя е правила 2 години ,и си е купувала сапуна бебе от България . Дъщеря ми получи косопад на петна ,беше ужасно и упорито ,чесан натривах ме ,млеко от кърмачка и куп други неща пробвах ме но настана нищо.Взех е германия и започнах ме с процедурите за 7 месеца нещата тотално се промениха в добро.Може и да има други по добри начини но това е моя и то изпитан .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Катя ( преди 11 години )
ЗдравейтеБих го правила но 1 година е доста време .Ще се пробвам сега зимата .По лесно ми се струва пък и е студено и не се потя много.Доста лекичко ми се вижда,дано има ефект. Аз и без това винаги си лягам с мокра коса но се мия с шампоан.Пишете и нещо друго дано ми свърши работа и косата ми стане здрава
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Мирема ( преди 11 години )
Гж Димитрова Благодаря за съвета ,не знам дали ще издържа 1 година,но ще пробвам .Всичко е много лесно за изпълнение. Аз много искам да имам дълга коса ,дано се получи .Работата ми позволява да изпълня препоръките ви.Милца ,кой те кара да го правиш ,жената просто споделя...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Милица до предната ( преди 11 години )
Как може толкова глупости на едно място. Да си миеш косата 2 пъти в месеца и всички наслоени мръсотии да престояват и вкисват от влагата и топлината там?! Да спиш във влажен компрес нощем??! И най- голямата простотия- косата била жива?! Г-жо, тя е толкова жива, колкото са живи и ноктите Ви! Малоумие!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
abibii ( преди 11 години )
Нека ви кажа и аз нещо за косата.Искате ли да имате дълга и здрава коса ,правете това 1 година .1-мийте косата си , не всяка седмица ,а през 1 седмица. Съответно за всеки е различно ,от това какво работи .!2-използвайте само *** БЕБЕ.3-никога не слагайте боя за коса ,само Къна !4-мийте косата си вечер , завийте я с голяма кърпа ,и може да спите така ,ако не ви притеснява.5-разресвайте косата си само с рядък гребен ,и по възможност само веднъж на деня.6-при дългите коси е желателно да се сплитат на плитки, и дори прическите да са свързани с плитка!7-избягвайте често използване ,лак за коса ,гребен за тупиране ,прибирай те косата в зависимост от атмосферното влияние.8-не позволявайте на вятъра ,да разпилява косите ви ,на слънцето да гори косъма .9-слагайте съответните принадлежности ,които отговарят на климата 10-шапка ,сплетете на плитка,завийте на кок 11-изморяването на косата е причина за ,косопад , цъфтеж ,слабост на косъма . 13-и запомнете ,че косата е жива ,и всеки жив организъм се изморява !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар