Семейство

Полезни навици, на които децата могат да научат родителите

11.10.2011г. / 21 45ч.
Надежда Маринова
Полезни навици, на които децата могат да научат родителите

Да бъдеш майка е полезно не само за психичното здраве, но и за физическото. Някой може да го сметнат за клише, но децата също могат да бъдат наши учители. Ето 7 полезни навици и качества, които можем да научим от децата.

1. Децата спират да ядат, когато са сити
Независимо дали в чинията остава 2 или 3 хапки, децата спират да ядат, когато се заситят. Те правилно разчитат сигнала на пълния стомах.

2. Децата имат гъвкаво тяло
Наистина, децата са много гъвкави, защото се упражняват постоянно. Когато станем възрастни, рядко се сещаме да практикуваме гимнастика и особено упражнения за разтягане - йога, пилатес или танци.

3. Децата се движат по цял ден
От мига, в който отворят очи и скочат от леглото нашите малчугани цял ден се движат. Те са живи машинки - скачат, бягат, клякат, провират се под масата, промушват се между мебелите, крият се зад пердетата. Така тялото им е в отлична форма и затова те са енергични и жизнени.

4. Децата си лягат рано
Децата си лягат рано, стават рано и затова са бодри през целия ден. Опитайте и вие - пренастройте програмата си и се опитайте да следвате техния режим. Следвайте поговорката - Утрото е по-бодро от вечерта.

5. Децата обичат да виждат себе си голи
Децата харесват тялото си. Те не виждат нищо грозно в него. Правете като тях - покажете малко обич към физическото си тяло.

6. Децата нямат предразсъдъци за приятелства
Децата се сприятеляват с когото харесат, без значение от социално положение и раса.

7. Децата лесно изразяват емоции
Децата са спонтанни в емоциите си - смеят се искрено, когато им е весело и се разплакват, когато им е тъжно.

Автор на снимката: Лаура


Прочетете още:

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Lidia ( преди 11 години )