Здраве и красота

„Как да се лекуваме с храна“ – Патрик Холфорд, Джером Бърн

17.10.2011г. / 13 22ч.
Аз жената
„Как да се лекуваме с храна“ – Патрик Холфорд, Джером Бърн

Топдиетологът Патрик Холфорд и известният журналист Джером Бърн правят невероятни проучвания и се позовават на солидни научни опити, преди да хвърлят светлина върху шокиращата истина за съвременната медицина и медикаментозното лечение.

  • Защо медикаментите са лошо лекарство и кои храни вършат по-добра работа?
  • Как да се грижим по-добре за себе си с подходящ хранителен режим и някои хранителни добавки, за да се радваме на трайно и добро здраве?
  • Как ставаме роби на фармацевтичната индустрия?

Според авторите много хронични и социалнозначими заболявания, като диабет, хормонални проблеми, депресия, безсъние, астма, екзема, сърдечносъдови заболявания, трудности със запаметяването могат да бъдат преборени с подходяща диета. Този наръчник разкрива скритите странични ефекти на най-често предписваните лекарства и доказва как начинът на хранене е много по-ефективен от скъпите и прехвалени медикаменти.

За авторите:
Патрик Холфорд е най-известният специалист по хранене във Великобритания. През 1984 г. той основава Институт по рационално хранене в Лондон, който има за патрон д-р Лайнъс Полинг – носител на Нобелова награда за химия (1954) и на Нобелова награда за мир (1962). Институтът се занимава с проблемите на храненето през последните 20 години и е обучил едни от най-популярните специалисти в Европа в тази област.
Патрик Холфорд често взема участие в редица правителствени кампании по проблемите на храненето във Великобритания. През октомври 2004 той участва в най-мащабното за страната изследване на здравето и начина на хранене на нацията, в което участват 37 000 души.
Автор е на 34 книги, издадени на повече от 20 езика.
Джером Бърн е водещ журналист в сферата на науката и медицината. През последните 15 години пише за издания като „Индипендънт“, „Гардиън“, „Файненшъл Таймс“, „Обзървър“, „Таймс“.

На книжния пазар от 3 октомври 2011 г.
ISBN: 978-954-8657-94-5
Обем: 432 стр., мека корица
Формат: 16,5 х 23,5 см.
Корична ЦЕНА: 18 лв.

Прочетете още:

Коментирай