Семейство

Бързи идеи за детски Хелоуински костюми

21.10.2011г. / 10 46ч.
Вергиния Генова
Бързи идеи за детски Хелоуински костюми

Много родители смразяват детските желания за купон, като отсичат, че Хелоуин не е български празник и затова не се празнува. И са прави, но отговаряйки така лесно, отварят пропастта между поколенията и отдалечават децата от себе си.
Едва ли Земята ще започне да се върти наопаки, ако приготвим някое по-шантаво лакомство у дома или пък ги заведем на някой карнавал. А може пък да съчетаем празника на българските будители с карнавал посветен на Знанието. Предполагам, че и най-големите привърженици на вампирите всред децата могат да проявят интерес да се маскират като мозък, сърце, книга или пък като Отец Паисий.
Ако сме против духове, вещици, скелети, вампири и прочие, може да убедим децата да се маскират като животни или растения.
Определено тази идея е много подходяща и ще се хареса на по-малките дечица и може да я използвате не само за Хелоуин, но и за различни други празници в детската градина.

Костюм на Цвете – много лесен за изпълнение и в много варианти. Може например да облечете зелен клин или чорапогащник, шарена поличка и диадема с цветя. Може да направите поличка и от найлонови торбички. А и да не забравяме класиката – картонена коронка с нарисувано цвете.
Ако използвате бои за лице може да боядисате личицето жълто с черни точки и да нарисувате коронка Слънчоглед.

Костюм на Дърво – подходящо за момченца – необходими са ви кафяви дрешки и коронка от клончета и листа.

По същия начин с минимум усилия може да направите костюми на каквито ви хрумнат цветя, плодове и дървета. Колкото повече фантазия, умения и време имате, толкова по-красиви ще станат.

Костюм Ангелче – подходящ и за съвсем малки дечица. Необходими са ви бели дрешки (почти всяко малко момиченце има бяла рокличка) и крилца. Изработката на крила може да бъде от картон и да се привърже с панделки през раменете; от метални закачалки от химическо чистене обвити в тюл или друг вид бял плат. В зависимост от уменията на мама може да се получат различни и уникални ангелски крилца. Разбира се, че трябва и коронка с ореолче.

Костюми на животни – Да не забравяме и костюмите на животни. Децата също много ги харесват и много лесно може да сътворим набързо нещо приличащо на зайче, мишле, коте, лъвче, щурче или друго мило животинче. Трябват ни подходящи дрешки, диадема, върху която да прикрепим ушички, една безопасна игла, с която да прикрепим опашката и готово. В по-студеното време спокойно може да използваме и шапка, към която да прикрепим уши или грива. Още повече, че на много от нас вече ни се е налагало да правим някакъв подобен костюм за детската градина.
Спасение в този момент отново са боите за лице, които може да закупите от специализирани книжарници като „Слънчоглед“. С тях лесно може да нарисувате муцунка на желаното животинче. И това ще ви спаси от трудоемката изработка на маски.

Не е нужно да е нещо супер сложно за изработка, важно е да е забавно и интересно.
А по-големите деца, ако искат да се маскират нека сами да си направят костюмите, без да купувате от карнавалните магазини – да видим за какво им стигат уменията и въображението.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Radi ( преди 11 години )
11 rate up comment 24 rate down comment
nikkoleta ( преди 11 години )
37 rate up comment 6 rate down comment
vqra ( преди 11 години )
иснам розов кустиум за хеулин
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
211 rate up comment 0 rate down comment
Верджи ( преди 11 години )
Костюм на мумия :) Помоли мама да ти даде стар бял чаршаф и да го нарежете на ленти. След това помоли някой да те омотае. Сложи си някакви аксесоари по теб за по интересно :) паячета, златни верижки... Е, гледай да не ти омотават много краката, идея омотай ги един по един, че иначе няма да можеш да ходиш и ръцете е добре да можеш да си движиш, че да си похапваш лакомства :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
aleksandar ( преди 11 години )
iskam dami pokajete kak dasi napravq kostiumi na mumiq
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 11 rate down comment
Моля ( преди 11 години )
Благодаря за косвените извинения, но моите и децата на моите познати се маскират за всеки свой празник ако решат, а не за Хелоуин. Благодаря за чудесните идеи- ше ги подскажа когато нужно. Ефекта ще е неотразим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
никол ( преди 11 години )