Здраве и красота

Суровите ядки – за дълъг живот и красота

26.10.2011г. / 09 33ч.
Аз жената
Суровите ядки – за дълъг живот и красота

Ако нещо ви се хапва между яденетата, малката закуска, която иначе залъгвате с чипс, солети, бисквити и всякакви подобни е много по-здравословно да замените със сурови ядки – орехи, бадеми, лешници, слънчогледови или тиквени семки, фъстъци, кашу или друго. Само една шепа ще засити глада ви, ще снабди организма ви с полезни минерали и вещества и ще ви направи по-усмихнати.

Специалистите препоръчват да заменим печените ядки със сурови, които не са загубили голяма част от полезните си свойства. Суровите ядки съдържат голямо количество витамин E, който е силен антиоксидант, и с това подпомага неутрализирането на свободните радикали в организма. Това предпазва тъканите от увреждания, които често стават причина за ракови и сърдечносъдови заболявания. Ценен елемент в ядките и най-вече при фъстъците е фолиевата киселина – необходима за клетъчното делене и за образуването на червените кръвни телца.

Можете да хапвате ядки както между яденетата, така и към закуската – в купичката с мюсли и мед, или към обяда и вечерята – като комплимент към салатата например, или за десерт.

Прочетете още:

Коментирай