Здраве и красота

Упражнения в офиса

10.11.2011г. / 22 27ч.
Аз жената
Упражнения в офиса

Физическата активност е важна за доброто здраве особено за хора, чиято работа е цял ден да стоят зад бюро. При това положение движенията са ограничени и такива хора страдат от болки във гърба и врата. Ако имате подобен проблем, можете да опитате следното:

Мускулите и сухожилията трябва да се разтягат и раздвижват, за да са във форма. Протегнете краката и ръцете като седите на стола и задръжте 20-30 секунди. Редувайте протягане на краката и ръцете през 1 час.

Опитайте се да се раздвижвате на всеки 45 минути. Работата често обсебва и напряга, затова настройте аларма на компютъра или телефона, която да ви казва „Раздвижи се!“

Когато ходите до тоалетната, избирайте най-далечната от вашето бюро. Така малко ще походите, ще подобрите кръвообращението и ще освободите напрежението от изморените мускули.

Опитвайте се да се движите с цел – например, когато трябва да копирате нещо, да отидете до залата за срещи и т. н. Това са добри извинения да станете от бюрото.

Не пропускайте храненията. Така не само няма да стоите гладни и нервни, а и ще успеете да се раздвижите. Смяната на обстановката също действа тонизиращо. А и кой знае колко много работа няма да свършите, докато ядете машинално сандвич пред компютъра.

Прочетете още:

Коментирай