Бременност

Бременност по време на криза

11.11.2011г. / 12 04ч.
Вергиния Генова
Бременност по време на криза

Обикновено в криза всичко се свива, но хитър ход при жените е коремът да се разширява. Ако така и така планирате да имате дете, времето на суматохата, промените и съкращенията е подходящ момент за това. За щастие, все още, в България законът пази бременните.
Въпреки че много фирми са готови да те изхвърлят дори да си млада майка, други спазват буквата на закона и ти пазят мястото до завръщане от майчинство.
И това са добрите страни – така и така се свиват разходи и съкращава персонал, забременявайки ще сте сигурна, че мястото ви ще се пази и до завръщането ви ще имате хем доходи, хем ще сте свършили нещо полезно и градивно за бъдещето.
Ще избягате от постоянния стрес на работното място, интригите и клюките, както и ще си спестите негативните мисли „Дали ще ме съкратят, как ще оцелея, как ще си намеря друга работа по време на криза?“. Само с един хитър женски ход, удряте коза на масата на работодателя и се спасявате, особено ако знаете, че са ви вдигнали мерника.
Разбира се, този женски трик не съм го измислила аз, а споделям наблюдения, какво правят жените.

Много си мислят, че кризата не е време за деца, но всъщност понякога се оказва много мъдро решение да запазиш работното си място в критични времена. Особено когато държавата дава добри пари за майчинство.

Простата сметка колко ще получавате ако сте безработна и колко, ако сте в майчинство може да ви накара да спрете противозачатъчните. Наистина е тъжно, когато това са ориентирите за планувана бременност, но е факт към днешно време в България. За съжаление поради огромната мъгла от сивата икономика не всички майки са добре платени и добре защитени, така че този ход не е всеобщо приложим.

Прочетете още:

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Смилец ( преди 11 години )
Веднага ще я покажа на приятелката ми
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време