Семейство

Още глоби за родителите

15.11.2011г. / 17 05ч.
Аз жената
Още глоби за родителите

Ако родител остави детето си на възраст до 8 г. без надзор, ще бъде глобен с до 1000 лева. Същата е и глобата за лекар, който съветва родителите да оставят детето си с увреждане. Това се предвижда в нов закон за детето. Сред новите идеи на законотворците е директорите на училища всеки месец да изпращат информация до кмета на съответната община, в която се намира училището, за деца, които трайно не посещават учебни занятия. Според заместник-министъра на труда и социалната политика Валентина Симеонова една от основните цели на проекта е да се предприемат всички мерки за осигуряване на присъствието на децата в училище: "Ние трябва да изследваме причините за отпадане на детето и ако тези причини имат образователен характер, трябва активно да се намесят училищните власти, но ако той е следствие на проблеми, свързани със семейството, трябва активно да се намесят вече социалните служби", съобщава DarikNews.bg.
Майките, които изоставят децата си след раждането не трябва да получават еднократна помощ, а тя да се дава на осиновителите на детето, се предвижда в новия закон, който ще бъде внесен за разглеждане в Министерски съвет в края на месеца. Очаква се по-голямата част от санкциите да влязат в сила от началото на 2013 г.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Катя ( преди 11 години )
Да, трябва още и още глоби за родителите. И бой, ако не записват детето на английски още от детската градина. Също предлагам вместо еднократна помощ доживотна такса, че са си позволили лукса за създадат дете в България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар