Хляб с коричка от семена

22 ноември 2011 | 00:11 | Аз жената
Добави в любими
около 500 г брашно 
1 ч. ч. топла вода 
1 к. ч. олио 
1 пакетче суха мая 
1 ч. л. сол 
2 ч. л. захар

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Брашното се минава през сито и всички съставки се смесват. Меси се до меко не лепкаво тесто и се оставя да втаса. След като втаса се прехвърля в продълговата форма за хляб, покрита с хартия за печене, така, че хартията да излиза навън. Маже се с разбит жълтък и се ръси с микс от семена – мак, сусам, слънчоглед и др. каквито имате или готов микс. По дължина по средата се прави разрез с нож на дълбочина 0.5 см. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато стане златна коричка. Проверява се дали хлябът е готов с клечка за зъби.
Хлябът става и за пости, ако отпадне мазането с яйце, но тогава семената по-лесно падат след изпичане.

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай