Семейство

Ангелче от детски ръчички

27.11.2011г. / 17 46ч.
Вергиния Генова
Ангелче от детски ръчички

Децата са нашите ангелчета, нашата радост, нашата надежда. Винаги е много мило и нежно да получим нещо изработено от тях. Когато коледният дух малко по малко завладява домовете ни е удобно време да ги възпламеним за творчески занимания.

Отпечатани детски ръчички и крачета са скъп спомен за родителите.
Общувайки и играейки можете да изработите всякакви интересни неща от детски ръчички – дървета, животни, цветя... почти всичко. Моята идея беше да направим коледни снежинки от ръце. Моето дете обаче ми предложи още по-хубава идея – ангелче от детски ръчички.
Оказа се, че се прави много лесно. Детето слага дланите си върху бял лист, като ги допира една до друга. Очертавате с молив и изрязвате. Трябва да имате предвид, че между двете палчета трябва да оставите от хартията, така че да оформите главата на ангелчето. След което можете да предоставите детето да украси крилцата, дрехата, да нарисувате ореола, очи и уста.

И ангелчето от отпечатъци на детски ръчички е готово.
Остава да решите на кого да го подарите и дали да го направите на картичка, на голяма картина апликация или да му залепите клечка и да може да се забожда в саксия, да го сложите във ваза или чаша.

Прочетете още:

Коментирай