Световноизвестният пианист Людовико Ейнауди с концерт в зала „България“

29.11.2011г. / 14 38ч.
Аз жената
Световноизвестният пианист Людовико Ейнауди с концерт в зала „България“

Световноизвестният италиански пианист и композитор Людовико Ейнауди ще има концерт у нас. Дългоочакваното събитие ще бъде на 28 март 2012 в зала „България“. Ейнауди е от малкото съвременни класици, завоювали си място в музикалната история почти веднага след своя дебют. Той стои редом с имена като Шопен, Ерик Сати, Майкъл Наймън и Филип Глас.
Музиката му е слушана в цял свят от различни поколения, има издадени над 20 диска, написал е саундтракове за 19 филма и телевизионни сериали, а композициите му се популяризират с милиони гледания в мрежата. Той е най-продаваният класически пианист. Феноменалните продажби на албуми и способността му да разпродаде големите музикални зали навсякъде по света са потвърждение, че Ейнауди е един от големите успехи на класическата музика в последните години. Той е единственият солов изпълнител, който привлича неколкохилядна аудитория и продава всеки ред от престижната Ройл Албърт Хол и грандиозната Каре Амстердам. Ейнауди е голямо име в света на филмовата музика, като в тази сфера има учредени четири международни награди на негово име.
Роденият в Торино, Италия, Людвико започва да свири на пиано още от дете. Неговият баща Джулио е издател, а дядо му – Луиджи Ейнауди е първият президент на Италия след войната между 1948 г. и 1955 г. След завършване на Миланската консерватория Людовико прекарва няколко години в композиране в класически форми. В средата на 80-те започва да търси по-лично изразяване в серия от свои творби с танц и мултимедия, а по-късно и на пиано.
Неговата музика е медитативна и интроспективна, използваща похватите на минимализма, уърлд музиката и съвременния поп. Самият той я описва като елегантна и отворена. „По начало не обичам определенията, казва Ейнауди, но ако минималист е термин, който означава елегантност и отвореност, то аз предпочитам да се наричам минималист повече от всичко друго“. „Да, музиката на Сати или композициите на Шопен или Шуман са нещо, с което бих могъл да се свържа, и изобщо с цялата идея за звуци без думи“ – продължава гениалният музикант. „Като цяло моята музика е комбинация от различни форми и така, както аз я чувствам, не винаги е напълно хармонична, но именно това е моето търсене, казва Ейнауди. Никога не съм искал да бъда еднакъв – винаги съм обичал експеримента и различните възможности както и това да мога да отведа слушателя на различни пътешествия и нови висоти и вие трябва да опитате това пътешествие, подканя слушателите си той.
Концертът е организиран от продуцентска компания „БГ Саунд Стейдж“ и Италианския културен институт в София съвместно със Столична община.
Билети се продават в мрежата на Ивентим, а след Коледа и на касата на зала „България“.

Прочетете още:

Коментирай