Семейство

Отказваме се от шоколад заради GSM и лаптоп

05.12.2011г. / 16 26ч.
Аз жената
Отказваме се от шоколад заради GSM и лаптоп

Срастването между човека и новите технологии е толкова сериозно, че повече от половината хора са склонни да се откажат от шоколад и сладки за седем дни, отколкото да са без GSM и лаптоп за една седмица.

В България се събуждаме, взимаме душ, пием кафе и проверяваме електронната си поща, или публикуваме първия си туийт дори преди да излезем от вкъщи.

21% от мъжете у нас биха се отказали от душ за една седмица, за да запазят своето мобилно устройство (в сравнение с 10% от жените); 14% биха се отказали от партньора си, а 15% биха жертвали взимането на душ за една седмица, в полза на мобилните технологии. Резултатите са от проучване за мобилния етикет на Intel.

Повечето българи мислят, че проблемът с употребата на мобилни устройства е у другите, но не и в тяхното собствено поведение. Едно от първите три най-дразнещи прояви на лоши мобилни маниери – писането на съобщения в присъствието на други хора (например по време на среща или вечеря с приятели), се практикува от 28%, включително 27% от тези, които казват, че подобно поведение им е неприятно.

Групата на най-младите българи от 16 до 29 години е най- склонна да замени душа с технологии (25% от тях в сравнение с 10% и 13% сред другите възрастови групи). Около 20% от българите на възраст между 16 и 29 години и 50 до 59 години биха се отказали от партньора си за седмица.

Масата на вечеря е посочена като най-нежеланото място за използване на мобилни технологии – независимо дали става дума за смартфон или лаптоп.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
мама ( преди 11 години )
естествено! кое дете ще предпочете шоколад пред лаптоп - шоколадът отдавна вече не е подарък! децата ни се научиха на дигитални подаръци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар