Здраве и красота

Шуслерови соли облекчават неприятните симптоми при менопауза

18.01.2012г. / 11 14ч.
Надежда Маринова
Шуслерови соли облекчават неприятните симптоми при менопауза

Шуслеровите соли успешно се справят с проблемите при менопаузата, особено, когато се комбинират с промяна на диетата и двигателния режим.

\n

С навлизането в менопауза работата на яйчниците отслабва, а се активират надбъбречните жлези. Често два от съответните хормони не са в равновесие, вследствие на което се появяват неприятните усещания като топли вълни, изпотявания, смущения в мастната обмяна, трупат се наднормени килограми.

\n

При такива състояния лекарите, привърженици на холистичната и природосъобразна медицина препоръчват приема на 3 шуслерови соли:
1. Ферум фосфорикум – № 3
2. Калиум фосфорикум – № 5
3. Магнезиум фосфорикум – № 7.

\n

Освен това жената непременно трябва да промени начина си на живот – хранене почти без животински мазнини, на вечеря да не се яде салата и/или сурова храна.

Шуслеровите соли представляват таблетки, които се слагат в устата и бавно се смучат до пълното им стопяване. Приемат се 15-30 минути преди хранене.

Още за Шуслеровите соли:

\n

Те са 12 на брой и представляват хомеопатичен лекарствен продукт на основата на минерали. Открити са през XIX век от германския лекар д-р Вилхелм Шуслер. Той изследва и заключава, че човешкото тяло боледува, когато е нарушен неговият метаболизъм на клетъчно ниво, биохимичното му равновесие. За това са отговорни 12 минерала или соли, които се намират в тялото ни.

\n

Прочетете още:

Коментирай