Здраве и красота

Водата гони лошите спомени

19.01.2012г. / 09 45ч.
Надежда Маринова
Водата гони лошите спомени

От прастари времена се знае, че водата гони негативната енергия, която трупаме в себе си с лошите спомени. Мнозина спазват поверието с изливане на канче с вода през прага, като казваме: „Да ти върви по вода!„. Не случайно в християнския ритуал „Покръстване“ основна роля играе къпането/поливането с вода. Някои спазват обичая да поръсят стаята, креватчето и дрешките на новороденото бебе със светена вода.

\n

Природолечители твърдят, че водата има пречистваща сила, което преди няколко години даже японците го доказаха и показаха, че водата има памет – и за хубавите, и за лошите неща.

\n

Има лесен начин с помощта на водата да заличим неприятните преживявания и тягостните спомени. Ето няколко съвета, които може да опитате, ако сте имали напрегнат, стресиращ ден, скарали сте се с приятел, дете, съпруг, колега.

\n

1. Измийте ръцете и очите си.

\n

2. Вземете душ или вана, ако имате възможност.

\n

3. Представете си, че миете ръцете си или си взимате душ, ако нямате възможност да го направите реално. Опитайте се да „видите“ картината в детайли и я задръжте в съзнанието си за 2-3 минути.

\n

4. Налейте си светена вода от църква в малко шишенце и пийте по една глътка или намокрете очите си с нея, когато най-много имате нужда.

\n

Водата буквално и преносно измива от тялото ни негативното. Не случайно след отпуска на море/басейн или посещение в сауна се чувстваме като преродени.

\n

Снимка: Laura

\n

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
baash barahun ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
Жени ( преди 11 години )
Точно така е, когато имам някакъв проблем и се изкъпя, се разтоварвам и след това мисля по-трезво :)Има и нещо вярно в приказката "пий една студена вода" - като пие човек няколко глътки вода винаги се освежава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време