Интимно

Третата и седмата година са най-критични във връзката

24.01.2012г. / 23 07ч.
Аз жената
Третата и седмата година са най-критични във връзката

На всеки 7 години човек напълно сменя всички клетки в тялото си и все едно се превръща в нов човек. Разбира се, това е само шеговито предположение за една от причините, поради които двама души се разделят след 7-годишна връзка с обяснението „ти не си човекът, в когото се влюбих“. Освен седмата година като критична, често се посочва и третата година от връзката. Причините за раздяла в този случай са най-вече зачестилите конфликти. Обикновено неща, които не бихме направили на въпрос в началото на връзката, след няколко години предизвикват истински драми – като например на кого е ред да пусне прахосмукачката. Партньорите все по-често започват да излизат поотделно, за да се веселят с приятели или да се разтоварят.
Във връзките на XXI век огромно влияние оказват 2 неща от съвремието – оставането часове след работно време за градене на кариера и финансовите проблеми като кредити, ипотеки и т. н.
Не е за пренебрегване и фактът, че години след първата среща не правите толкова често секс, колкото в началото. Дори понякога се налага предварително да го планирате, а това никак не е романтично. А кога беше последния път, когато получихте комплимент от партньора си или вие го похвалихте за нещо?

Според проучване, публикувано в Ройтерс, топ 10 на страстоубийците в една връзка са:
1. Напълняване
2. Финансови проблеми, скъперничество
3. Твърде много време, отделяно за работа
4. Липса на достатъчно лична хигиена при единия партньор според другия
5. Роднини
6. Липса на романтика – секс, забавления
7. Твърде висока консумация на алкохол
8. Хъркане
9. Липса на усещане за мода (носите все едни и същи стари дрехи и бельо)
10. Неприятни навици в банята

Ако преживеете критичната трета година след известно време идва критичната седма година. Най-честата причина за раздяла е, че скуката вече е непоносима и партньорите искат да излязат от „коловозите“, за да потърсят разнообразие с друг/ друга.

Прочетете още:

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
ммм ( преди 7 години )
страшно *** статия,след 7мата година определено не искам да се разделя с моя мъж защото ми е скучно .Ако си бил 7 години с някой значи това е твоя човек ,ли надали искаш да се поизтрескаш тук-там !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар