Свободно време

Любовни печати за Свети Валентин

26.01.2012г. / 09 22ч.
Вергиния Генова
Любовни печати за Свети Валентин

Всяко малко момиче си мечтае да срещне голямата любов, която да е подпечатана с печатите на любовта – да е сигурна, гарантирана, безоблачна и безметежна.

Затова и любовните печати и любовните перфоратори (популярни още под името пънчове), които може да се намерят в магазините за приложно творчество, като „Слънчоглед“ са много популярни.
Те разбира се са във форма на всевъзможни сърца – големи, малки, по две, по три, простреляни, усмихнати, прегърнати... Всякакви сърца! Гълъби, пръстени, ангели и всичко друго, което може да се сетите и да го свържете по някакъв начин с обич и любов. Печати има всякакви и когато си купувате ще ви продадат и съответното мастило, необходимо за отпечатването. Ще научите и за технологията – обикновено печатите се отпечатват много лесно – като детска игра. Затова и са много популярни детските печатчета. Но все пак, ако искате да станете майстор в ръчно правените картички, ще ви трябва доста практика, старание и упражнения.

Какво да кажем за перфораторите (пънчове), които изрязват сърчица от хартия. Идеални са! Единственият им недостатък е, че са скъпи, но пък са добра инвестиция, защото не се развалят. Може да намерите пънчове за изрязване на ъглите на листа – така може да получите равномерно и красиво изрязване на сърчица например в четирите краища на листа; пънчове с по-дълго рамо, които могат да изрязват фигурка по средата на листа; пънчове, които изрязват по няколко фигурки наведнъж; пънчове, които изрязват по десет сантиметров мотив; има индивидуални пънчове, които изрязват единични фигури. Един пънч – една фигура.

Сега говорим за Св. Валентин, но както се досещате има невероятно разнообразие от пънчове и печати – всякакви фигури, картини, за всякакви поводи, с надписи, с пожелания – буквално всичко. А ако нещо не е направено до момента може да попитате и в някои магазини могат да се навият да ви доставят и печати по ваше желание. С пънчовете, предполагам, че ще е по-трудно и доста по-скъпо. Но пък определено са забавни.
Щракате ли, щракате и се посипва дъжд от сърчица. Хубавото е, че може да използвате както изрязаните сърчица, така и хартията, от която сте ги взели. Много бързо и лесно може да направите картички с помощта на перфораторите и на печатите.
Когато приближава Св. Валентин, дори мъжът до вас да не е много романтичен, може да се пробвате да му подарите нещо ръчно направено, за да видите как ще реагира. Възможно е да отключите някаква ниша в сърцето му за дребните романтични нещица, които радват повечето от жените.
Разбира се може да изработите много бързо интересна декорация за офиса или магазина, така че да привлича клиентите с св. Валентинската си украса. Може да украсите дома си или да направите картички за всички, които обичате.
И най-хубавото е, че романтичните печати и романтичните перфоратори ще останат непокътнати и ще може да ги използвате отново и отново, за сватбени албуми, сватбени покани и най-вече, за да казвате с повод и без повод „Обичам те!“ на когото пожелаете.

Прочетете още:

Коментирай
5 rate up comment 0 rate down comment
Анита ( преди 11 години )