Здраве и красота

Подходящи породи кучета за хора с алергии

28.01.2012г. / 14 29ч.
Аз жената
Подходящи породи кучета за хора с алергии

Обичате животните и особено много кучетата, но пък сте и с алергия, което автоматично ви отказва от идеята за домашен любимец. Добрата новина е, че има кучешки породи, които са подходящи за хора с алергии и то не една и две. Така че изберете си:
Американски безкосмест териер – това е породата, която най-малко би дразнила човек с алергия. В случай, че други „хипоалергенни“ породи не ви понасят, тази е за вас.
Бишон фриз – има двоен слой козина, която „хваща“ пърхота преди да се разлети, докато се чеше.
Китайско качулато куче – това куче има козина по главата, опашката и крачетата, но все пак съществена част от тялото му е без косми.
Гигантски шнауцер – ако сте с алергия, но пък харесвате големите породи, гигантският шнауцер е за вас. Също като бишон фриза и той е с два слоя козина.
Ирландски воден шпаньол – е порода куче отново с два слоя косми, изключително подходящо както за семейства с деца, така и за лов.
Малтиец – на пръв поглед с такава дълга козина не изглежда като подходящо куче за стопанин с алергия, но пък се чеше много малко. Имайте предвид, че за куче с дълъг косъм се полагат специални грижи, включващи кучешки фризьор.
Миниатюрен пудел – всички видове пудели са добри в случай, че сте с алергия, но все пак изберете най-малката версия на тази порода за още по-малко хвърчащи косми и пърхот.
Португалско водно куче – тази порода е подходяща за работа и от нея пада по-малко пърхот и от тази на пудела.
Ши тцу – то е с дълга козина, изисква всекидневна поддръжка, но може да го гледате, ако сте с алергия.
Йоркширски териер – кучетата от тази порода са много популярни и то не само сред жените, които ги носят в дамските си чанти. Всъщност йоркширският териер силно се привързва към стопанина си, има малко пърхот и няма да намирате косми навсякъде из дома. Подходящ е за семейства с пораснали деца или за хора, които живеят сами.

Прочетете още:

Коментирай