Козметика и грим

Масло от пшеничен зародиш заличава стриите

04.02.2012г. / 16 59ч.
Нина Иванова
Масло от пшеничен зародиш заличава стриите

Няма две мнения по въпроса стрии – нелицеприятна гледка е, трудно поправима и една от най-неприятните теми в женските разговори. За да се реши този сложен проблем, са необходими комплексни мерки.

На първо място, да се пие много вода, минимум 2 литра на ден. Добрата хидратация на организма подхранва кожата и дори леко я омазнява. По този начин кожата по-трудно се нацепва и по-трудно се получават стрии. На второ място е, разбира се, здравословното и балансирано хранене.

Ефективен помощник в борбата със стриите е натуралното масло от пшеничен зародиш. За да постигнете ефект обаче ще ви е нужно много търпение и постоянство. Всяка сутрин и вечер, по възможност, правете по няколко минути масаж с маслото на проблемните зони. Слагате по няколко капки от маслото и хубаво го разнасяте върху кожата. С леки, масажни движения го втривате, без да го избърсвате накрая. Целта е да попие и да се абсорбира от кожата.

При продължителни масажи ефектът е по-голям. Няма сигурност, че стриите ви ще изчезнат с магическа пръчка, но гарантирано ще избледнеят и ще се изгладят наравно с останалата ви кожа.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Здраве и красота