Семейство

Целуни любимия, започва седмицата на брака

05.02.2012г. / 14 36ч.
Аз жената
Целуни любимия, започва седмицата на брака

Тази година от 7 до 14 февруари за първи път у нас семействата ще имат възможността да отбележат и празнуват Седмицата на брака.

Това е международна инициатива, която има за цел да обедини обществените усилия за укрепване и насърчаване на брака и традиционните семейни ценности. Тя се провежда ежегодно по същото време в над 12 страни по света, сред които: Англия, САЩ, Германия, Чехия, Словакия, Румъния, Италия, Австралия, Холандия, Южна Африка и др. Инициативата предоставя редица възможности и включва активности с цел разясняване ползите от брака и оказване подкрепа на двойки по пътя им към създаване на успешна връзка и укрепване на традиционното семейство.

Цел на инициативата „Седмица на брака“

Основната цел през тази година ще бъде популяризиране на инициативата, като желанието на гражданските организации, които я подкрепят е семейните двойки в България да чуят, че е възможно да имат щастлив и успешен брак. Седмицата на брака празнува здравия брак – съюзът между един мъж и една жена, които са направили взаимно посвещение един към друг до края на дните си, с цел, но не само, да създадат и отгледат потомство. Координаторите на инициативата у нас призовават двойките да сложат брака си на фокус през тази седмица.

Инициативата в България ще бъде популяризирана от граждански организации и личности подкрепящи брака и семейството, като координатор е Гражданско сдружение „Асоциация Общество и Ценности“.

Защо е важно да обърнем внимание на брака днес?

Бракът днес е в криза. Наблюдаваме висока степен на разводите, самотното родителство, икономическа задлъжнялост, стрес, липса на качествено време с децата. Последствията от това влияят не само върху физическото, но и на психичното и емоционално състояние на личността, семейството, а оттам и на обществото. Най-потърпевши и уязвими са децата. „Седмица на брака“ има за цел да противодейства на тези проблеми и да насърчи полагането на постоянни и целенасочени усилия за тяхното преодоляване. Бъдещето на България е немислимо без здрави и стабилни семейства.

Възможно е човек да се научи как да има щастлив брак, понеже това е въпрос на умения. Тази седмица е добър повод всяка брачна двойка да отдели време за заздравяване на брака си, както и да вземе участие в активностите, посветени на Седмицата.

Прочетете още:

Коментирай