Приготвяне:
Смесваме сухите съставки – двата вида брашно, солта, захарта, бакпулвера, мащерката, лененото семе, и объркваме добре. Добавяме натрошеното сирене и объркваме.
В отделна голяма купа разбиваме яйцата, киселото мляко и маслото с бъркалка. Когато сме готови, изсипваме брашнената смес към яйчената и объркваме бързо със шпатула или дървена лъжица, колкото да се смесят съставките. Получава се лепкаво тесто, подобно на каша. Изсипваме сместа в тавичка с постлана намазнена хартия за печене (за по-лесно изваждане).
Печем около 35 минути в загрята на 180 градуса фурна (до зачервяване или когато клечка, забита в центъра, излезе суха).
Рецептата е на шеф-готвача Виктор Арнаудов и е част от програмата на кулинарното му училище.
Снимка: Ивет Лолова
Опитайте още: