Интимно

Може ли любовта ви да продължи вечно?

29.02.2012г. / 21 07ч.
Нина Иванова
Може ли любовта ви да продължи вечно?

Спомняте ли си как завършваха детските приказки – „И живели дълго и щастливо, до края на дните си“. За жалост, все по-рядко имаме възможност да се любуваме на истински здрави връзки, продължили дълги години, та чак до края на жизнения път. Какво толкова ни пречи, че не можем да изживеем живота си само с един човек, така както нашите родители?

Може би тези няколко предложения ще ви помогнат да оцените половинката си и да помечтаете поне за малко, че ще останете завинаги заедно, като в приказките:

1. Връзка, основана на компромиси. Няма как да стигнете до златна сватба, ако не правите компромиси, поне от време на време. Може да ви е трудно да преглътнете гордостта си, но нима предпочитате варианта сама и нещастна?

2. Показвайте любовта си. Наистина ежедневието днес ни затрупва с негативни емоции, с проблеми за решаване и не остава време да кажем дори едно „Обичам те“. И все пак, опитайте се поне един път в седмицата да изненадате любимия с прегръдка и целувка за добро утро. Нека се почувства щастлив, че се събужда именно до вас.

3. Планирайте бъдещето заедно. Много често правим една генерална грешка – планираме бъдещи събития и важни моменти, без да се съобразим с половинката. Дали е съгласен, харесва ли му, какво мисли той по въпроса? Толкова сме свикнали да взимаме решенията еднолично, че забравяме въобще да попитаме за неговото мнение. Спрете да се държите като Мусолини и поне се направете, че ви интересува неговата позиция за това къде ще почивате лятото, кое училище ще посещават децата и други важни неща от ежедневието ви.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай