Интимно

Как да запазите себе си и след брака

05.03.2012г. / 18 57ч.
Нина Иванова
Как да запазите себе си и след брака

Понякога дългата връзка може да донесе, както множество позитиви за двойката, така и не малко негативи. Един от тях е, че започвате да се чувствате като едно цяло с този човек, което не е толкова лошо, но вие сте отделна личност и е редно да имате собствен глас. Всичко се случва и ако един ден се разделите с този човек, вие ще трябва да продължите да сте същата личност, но какво ще сте загубили по пътя?

Следвайте няколко прости правила, които ще ви помогнат да запазите себе си и личното си Аз, далеч от претопяването в една дълга, дълга връзка, каквато е бракът.

  • Пазете приятелите си. Много жени забравят за приятелския си кръг почти веднага, щом си намерят половинка. Изведнъж стават много заети, излизат само с други двойки и никога нямат време за женското кафе, което чакаха с нетърпение преди. Не забравяйте старите приятели и дори да ви е трудно, намирайте малко време и за тях. Защото един ден със сигурност ще опрете отново до тях, но може вече да ги няма...
  • Отстоявайте мнението си. Вие сте обвързана жена, но имате собствено мнение по всеки въпрос. Не се страхувайте да показвате различна от половинката ви позиция. Нека той разбере, че има до себе си жена с ясно мнение и принципи, на които държи.
  • Не се променяйте. Често в желанието си да се харесаме на противоположния пол, се преструваме на нещо, което не сме. Бъдете себе си, бъдете честна с мъжа до вас. Ако ви е харесал и ви обича такава, каквато сте, няма по-прекрасно нещо на света. Ако ли пък не – не е мъжът за вас!

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време