Най-големият подарък – великденско почистване от фирма

27.03.2012г. / 21 01ч.
Надежда Маринова
Най-големият подарък – великденско почистване от фирма

Закъснели сте с великденското почистване, възпрепятствани сте и няма да се справите сама, защото сте бременна, мъжът ви е решил да ви направи подарък, като извика фирма да почисти апартамента или вие искате да помогнете на възрастната си майка/свекърва, като извикате домашна помощница да „светне“ къщата й – вариантите са много.

На пазара вече има утвърдени фирми, които предлагат тази услуга. Обикновено са пакетни дейности и с твърда цена според квадратурата. Може да се споразумеете и с позната жена или с чистачката на блока, ако я познавате отдавна и й имате доверие. Ето основните дейности, които е добре да извършат:

  • почистване на спалнята и детската;
  • почистване на хола;
  • почистване на кухнята;
  • почистване на тоалетната и банята;
  • почистване на терасите;
  • измиване на прозорците.

    Ако наемете индивидуално домашна помощница, не чрез фирма, можете да й поръчате да свърши само най-неприятната за вас домакинска работа – например почистване на осветителните тела, изпиране и изглаждане на пердета, измиване на алуминиевите щори, измиването на прозорците.

    Не всички жени биха поверили в чужди ръце кухненските шкафове с подправките и продуктите и гардеробите с роклите, блузите, бельото и чаршафите. Това все пак изисква преценка кое ще ползвате и как да го подредите, а и тази част от почистването си е удоволствие в сравнение с останалите тежки физически дейности.

    Цените са много различни и зависят от квадратурата и от обема на работата като за двустаен апартамент ще платите около 60 лв., за тристаен – 100 лв.

    В случай, че съпругът ви си е спестил осмомартенския подарък – ето повод да се реваншира и сигурен начин, че наистина, ама наистина много ви обича и цени. А след този негов жест вие също ще го заобичате още повече.

    Снимка: Лаура

    Прочетете още:

Коментирай