За дома

Колко пъти чистите основно дома си?

29.12.2011г. / 09 55ч.
Вергиния Генова
Колко пъти чистите основно дома си?

Миналата година попитахме „Колко пъти чистите основно дома си?“. Оказа се, че нашите читателки са големи чистници.

42.4% всеки сезон мият прозорци, перат пердета и дамаски, лъскат пода, измиват чиниите, чашите, подреждат, бършат прах навсякъде, включително и всяка книга от библиотеката, и всичко в дома им заблестява... както си му е редът при едно основно почистване.

Но това не е всичко, почти същият процент от нашите дами 35.7% чистят основно дома си всеки месец. Те заслужават значка и снимка пред строя. Вярно е, че не сме попитали колко голямо е жилището и колко много са обитателите в него, защото това също има голямо значение, но изводът е, че почти 80% от нас полагат големи усилия, за да живеят в един чист, подреден и уреден дом, което само доказва, че българките изключително много държат на своята къща и максимата „Домът е моята крепост!“ е валидна за нашите географски ширини и народопсихология.

Съвсем малък е процентът на дамите, които чистят основно веднъж в годината.

Изводът е, че повечето от нас са много работни момичета и някак си успяват да чистят дома, да готвят, да перат, да ходят на работа, да гледат деца и с една дума да са супермами, суперсъпруги, супержени – с една дума супер, супер, супер. E, какво пък – малко могат да се похвалят, че ги четат само жени-мечти!

Прочетете още:

Коментирай