Бременност

Кога за първи път ще ритне бебето в корема

27.03.2012г. / 21 55ч.
Аз жената
Кога за първи път ще ритне бебето в корема

Едно от най-очакваните събития по време на бременността е първият път, когато усетите, че бебето рита в корема ви. Е, няма да е истински ритник, но определено ще усетите леко мръдване.

За първескините (жените, които за първи път ще раждат) лекарите казват, че ще усетят първото ритване в 5-6-ия месец. Рядко се случва да е в 4-тия месец, но не е невъзможно. Колкото и да ви обясняват други майки какво е да почувстваш първото раздвижване на бебето, едва ли ще се доближи до вашето усещане, защото то ще е уникално. Истината е, че бебето плува, подскача и се премята в корема ви, но вие не го усещате, докато не преполовите бременността. Някои казват, че прилича на куркане на червата, други – сякаш някой те почуква с пръст по корема, но от вътрешната страна.

След като установите контакт с бебето по този начин, то става една идея по-реално в съзнанието ви, нищо че вече имате първите му ехографски снимки и запис със сърдечния му ритъм.

Според старо поверие, ако още не знаете пола на бебето, можете да го отгатнете по първото ритване – обърнете внимание дали до вас има мъж или жена, в зависимост от това какъв е пола на човека най-близо до вас, такова ще е и детето.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай