Спрете стреса с приятни занимания

22.04.2012г. / 21 34ч.
Аз жената
Спрете стреса с приятни занимания

Намалете нивото на стреса като се отдадете на приятни занимания. Продължаваме да ви даваме идеи, след като вече писахме за няколко „Малки неща, които ще ни направят щастливи“.

Доказано е, че умереното физическо натоварване кара организма да освободи хормона на щастието ендорфин. Дори нещо повече – задоволява естественото човешко желание на всеки да е зает с нещо полезно. Освен това спортуването ви дава усещане, че вие контролирате нещата. Още по-добре ще е, ако правите упражнения на открито – така ще ги съчетаете със светлинната терапия, а и съзнанието ви ще се прочисти, докато сте на свеж въздух.

Отделете време за духовни занимания, независимо от религията. Ако пък не сте вярващи, запишете се в клас по медитация. Това ще засили усещането ви, че сте част от нещо по-голямо, а човек е социално животно и има нужда от колектив.

Целувайте по-често партньора си, за да изразите любовта си, но и за да се почувствате добре. Причината е, че след страстни целувки кръвта се зарежда по естествен път с допамин, а той ви кара да летите от щастие. Според учените целуването стимулира онази част от мозъка, върху която въздейства кокаина.

След тежък ден, изпълнен със стрес, с удоволствие влизаме под душа. Водата отмива негативната енергия и се чувстваме по-леки. Пеенето под душа се препоръчва за повдигане на настроението, а според едно германско изследване то увеличава защитната сила на имунната система.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай