Бременност

Храни за зачеване на момче или момиче

23.04.2012г. / 14 55ч.
Аз жената
Храни за зачеване на момче или момиче

Храненето на бъдещата майка определено има влияние върху пола на бебето, което тя ще зачене. За да забременеете с момиченце, консумирайте редовно храни, богати на калций и магнезий като например плодове, сирене, ориз и зеленчуци със зелени листа като спанак, марули, зеле.

За момче пък е важно не какво ядете, а какво да НЕ ядете – избягвайте храни, съдържащи калий и натрий като бананите и картофите. Специалната диета ще проработи, ако я спазвате поне 9 месеца преди да забременеете.

За да увеличите шансовете си за момче или момиче, е важен и моментът на зачеването. За момиче трябва да правите секс за бебе 3-4 дни преди овулацията. Причината е, че мъжките сперматозоиди плуват по-бързо, но и умират по-бързо. Женските пък са по-бавни, но и по-издръжливи. Така че ако правите секс точно преди овулацията, ще се подсигурите само със сперматозоиди със X-хромозома, т. е. момичешките и те ще имат по-голямо преимущество да оплодят узрялата яйцеклетка. За да забременеете с момче пък е важно да знаете деня на овулацията, а ако уцелите и часа, малкият юнак ще ви е в кърпа вързан.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай