Семейство

Защо е трудно да оставим бебето и таткото сами първия път

23.04.2012г. / 15 38ч.
Аз жената
Защо е трудно да оставим бебето и таткото сами първия път

Най-често бебето и таткото остават сами за няколко часа за първи път, защото се налага майката да отсъства. Усещането на повечето жени е, че едва ли биха излезли от дома освен, ако наистина не е неотложно.

Трудно е независимо дали оставяте бебе, което е на няколко месеца или вече е проходило. Просто майчинският инстинкт не отстъпва крачка назад след като вече сте родили. Дори и таткото да е перфектен, сигурно ще му обясните поне 3 пъти какво да прави, когато бебето огладнее, когато се разплаче и т. н. а може би ще напишете всичко, за да не забрави нещо. Може и сама да осъзнавате колко е абсурдно, защото знаете, че всичко ще е наред и въпреки това да го направите. Това е съвсем нормално за всяка млада майка и таткото не бива да ви се сърди, ако малко прекалите.

Всяка раздяла с детето е трудна, но знайте, че за бебето е добре от време на време да се откъсва от вас. То трябва да се научи, че може да разчита не само на вас, но и на баща си. Важно е да дадете възможност още от крехка възраст детето и бащата да изградят връзка. Това ще повлияе положително на начина на живот и отношенията на цялото ви семейство.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай