Приготвяне:
От продуктите за тестото се омесва тесто първо с миксер, после за кратко на ръка. Увива се в прозрачно фолио и се слага във фризера за 45 мин. След което се разточва с дебелина около 0,5 см, режат се кръгове и се разстилат във формите за тарталети (добре е тестото да се подава 0,5 см над ръба на формата). Ако нямате формички за тарталети, използвайте за мъфини. Притискат се леко с пръсти и се връщат във фризера за 5 мин. Кремът се приготвя като с миксер се разбие мекото масло със захарта. Постепенно се добавят млякото, ванилиите и яйцата. Кайсиите се режат на кубчета с големина на леща и се разпределят равномерно по дъното на формите с тесто. Със супена лъжица се разпределя кремът като не пълните тарталетите до горе, защото при печене кремът ври и може да прелее. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 15-20 мин. Тарталетите се вадят от формите след като изстинат.
Опитайте още: