Меню

Маслени тарталети

23 април 2012 | 22:16 | Аз жената
Добави в любими
За тестото:
175 г брашно
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. захар
100 г студено масло на кубчета
80 мл студена вода
За крема:
70 г меко масло
200 г кафява захар
2 ванилии
60 г прясно мляко
2 яйца
2-3 сушени кайсии

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

От продуктите за тестото се омесва тесто първо с миксер, после за кратко на ръка. Увива се в прозрачно фолио и се слага във фризера за 45 мин. След което се разточва с дебелина около 0,5 см, режат се кръгове и се разстилат във формите за тарталети (добре е тестото да се подава 0,5 см над ръба на формата). Ако нямате формички за тарталети, използвайте за мъфини. Притискат се леко с пръсти и се връщат във фризера за 5 мин. Кремът се приготвя като с миксер се разбие мекото масло със захарта. Постепенно се добавят млякото, ванилиите и яйцата. Кайсиите се режат на кубчета с големина на леща и се разпределят равномерно по дъното на формите с тесто. Със супена лъжица се разпределя кремът като не пълните тарталетите до горе, защото при печене кремът ври и може да прелее. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 15-20 мин. Тарталетите се вадят от формите след като изстинат.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай