Семейство

Забранено за баби и дядовци на детския рожден ден

28.05.2012г. / 12 48ч.
Надежда Маринова
Забранено за баби и дядовци на детския рожден ден

„Нашата снаха празнува детски рождени дни – само деца и майки покрай тях, татковците седят изолирани някъде.

А бабите и дядовците сме купили подарък и не знаем къде ще го празнуват, за да дадем подаръка на детето. Много ми е обидно, но какво да правим – възпитанието й е такова. Често пъти, когато са у тях, отиваме само да му дадем подаръка и си тръгваме веднага.“ споделя в LudiMladi.bg Вера от Кърджали.

Това е практика в много семейства – да не се зачитат родовите ценности. Така се настройват свекърви срещу снахи. Изолирайки прародителите от семейните празници, възпитаваме по този начин и децата си. После, когато пораснат след 10-15 или 20 години ще се питаме защо не уважават възрастните хора. А може би и те ще сложат на поканите за рожден ден надпис „Забранено за баби и дядовци“. Нали помните поговорката „Каквото посееш, това ще пожънеш“.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
4 rate up comment 5 rate down comment
razni hora, razni id ( преди 11 години )
Като допълнение мога само да спомена, че празнуването на рожден ден е езически празник, а не християнски и нашите баби и дядовци не са го уважавали нито отбелязвали. Истинските отношения няма да се изградят на един-два дни в годината и няколко подаръка. Връзките в семейството се крепят на дълбока любов, разбиране и спазване на библейските съвети - християнски дела.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6 rate up comment 0 rate down comment
razni hora, razni id ( преди 11 години )
Много са неприятни тези моменти, само че библейската поговорка "Каквото посееш това ще пожънеш" си е оказала влиянието. Не може мъжът да се ожени за жена без ценности и възпитание, и после да каже "но какво да правим възпитанието й е такова". Никой насила не го е оженил за такава личност. Освен това той е и глава на семейството. Какво прави изолиран някъде?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар