Свободно време

Време за изпити – време за магии

01.06.2012г. / 10 56ч.
Вергиния Генова
Време за изпити – време за магии

Определено изпитите са голям стрес. Особено, ако не си свикнал с тях и не си добре подготвен. И тогава започва комедията от грешки, лудости и безподобни смешки. Готов си да направиш какво ли не, само и само да не ти останат изпити за догодина или за следващата сесия.

Носиш си четирилистна детелина в книжката, специален талисман, използваш чародейни химикалки, казваш мантри и прочее и прочее. Казваш си, ако успея да прескоча еди-колко стълби или плочки всичко ще е наред и ако не се пребиеш, ти става едно леко на душата и уверено в сърцето.

Аз, например, си спомням, че за един изпит много упорито носех едни обеци, които бяха от някакъв уж специален камък. Бяха лилави и според зодията ли, според какво ли, непременно трябваше да ми донесат късмет. Обаче за беда винтчетата им бяха кой знае от какво тенеке и ми разраняваха ушите до безобразност, но аз стоически вярвах, че въпреки сърбежа и болката ще имам успех, ако не ги сваля. Добре, че все пак и учех, въпреки моментите на пълна лудост. Не ти стига стресът, ами и да си добавяш и допълнителни страдания и пречки, за да успееш. Но когато човек иска нещо много силно, явно напълно превърта. Когато обаче нещото се случи и си казва, че заради това ли изтърпях толкова болки?

И все пак е хубаво да си отдъхнеш и да се посмееш като разбереш, че има и доста по-луди от теб. Като например магията с вълшебната химикалка, която се практикува от ученици и студенти и от време на време се препредава като пищов за изпит. Позитивното е, че този метод е напълно безболезнен. И да е безполезен, поне не вреди на здравето.
Та ако искате да се сдобиете с вълшебна химикалка, на която сами да й идват думите и да ви ги подсказва по интуиция, то тогава трябва да отидете да си купите такъв чудодеен уред и то по времето, когато луната нараства. Ама сега да не вземете да кажете на продавачката – „Моля, дайте ми чудодейна химикалка“. Ако не ви се изсмее откровено, ще ви продаде най-скъпата възможна. Аз така бих направила!
За да не ви набутват, изберете си такава, която пише леко, а може да си вземете и с гума, която да я изтрива.
След това трябва да я оставите в стаята и по средата на лунната фаза, когато се стъмни запалете свещи, според числото на Меркурий, а именно 5 и прочетете следния текст:

Меркурий, дай ми ясен ум, пъргав език и здрави нерви. Зареди тази химикалка със сила. Нека тя да ми помогне идеите да се раждат в главата ми да не се объркам. Нека силата на Меркурий да стане част от мен, докато пиша.

След това напишете на лист думата изпит по букви, сгънете листчето и го сложете в учебника. Загасете свещите, за да не стане пожар и си легнете спокойни, че всичко ще е наред.

А ако нищичко не сте учили и все пак този метод ви се вижда най-възможния за вземане на изпит – използвайте го. И ако успеете непременно ни пишете – или съветът е бил уникален и трябва да го практикуваме дружно, или преподавателите ви не струват.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
? ( преди 9 години )
ами ако не вярвате в магии що го четете?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
к ( преди 11 години )
идиотщини - магии, мантри и други простотии. Бог помага на хората - не такива езически ритуали
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
Учете ( преди 11 години )
А колко е числото на Авогадро или числото на Рейнолдс и какво ли всъщност означават? Колко е смешно да съдиш за ьнанията и науката от неуки окултисти и да се надяваш на това,м че далечните звезди светят и мигат за теб, А, защо ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време