Мода

Лято 2012 изисква поне една плисирана пола

01.07.2012г. / 22 06ч.
Надежда Маринова
Лято 2012 изисква поне една плисирана пола

Плисираната пола е задължителна за лято 2012 г. Тя е класически модел и ако още не сте си купили, със сигурност ще я откриете в бабината ракла.

Плисираната пола не е за всяка фигура. Имайте предвид, че тя автоматически ви прави с един размер по-дебели, затова стои най-добре на тънки и високи дами.

Модели

Има различни варианти на плисето – от тънко, до по-дебело или с фриволно висящи краища. Първите две са подходящи за офис облекло, докато третия може да носите в свободното време.

Дължина

Плисето е много капризно на дължина. Мини плисираната пола е запазена марка за стила „Лолита“ и подхожда на много млади момичета. Средната дължина, около коляното, е идеална за дами на средна възраст, а в дълга пола солей в черно или графитено ще изглеждате превъзходно на вечерно събитие или опера.

Цветове

Модерни са плисираните поли в черно, графитено, тъмносиньо, турскосиньо, капучино, пепел от рози.

С каква блуза да я съчетаем?

Добре е да сложите блуза или риза с изчистена и прибрана до тялото кройка, с дължина до талията или малко под нея. Може да вмъкнете блузата вътре в полата, а талията подчертайте с оригинален колан. Максималното, което може да си позволите блуза/риза с малък акцент около деколтето, бюста или ръкавите – набор, пайети или бродерия – все пак центърът на сета е плисираната пола.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай