Булчинска рокля – каква да изберем?

04.07.2012г. / 11 22ч.
Вергиния Генова
Булчинска рокля – каква да изберем?

Днес на пазара има толкова много сватбени рокли, почти колкото потенциални мъже за брак има. А може би, ако се направи по-прецизно проучване ще се окаже, че все пак потенциалните рокли са повече от потенциалните женихи.
Какво трябва да съблюдаваме, когато си търсим булчинска рокля. Предполагам, че всяка дама знае тези съвети и са й ги казвали сто пъти, обаче напрежението си казва думата и пуска търсачка след търсачка, за да открие верния.

Да вземем ли консултант със себе си или не?
Дали да водим със себе си приятелка, майка, свекърва, докато избираме булчинската рокля и аксесоари. Всички ще ви кажат – задължително, вземи някого. Поне една, а ако можеш и няколко приятелки – повече мнения, повече съвети, по-добър избор.
Според мен зависи от това каква личност сте – и на сватбата трябва да изгреете в своята ярка индивидуалност. Ако вкусът ви се различава от този на майка ви, например – от само себе си е ясно, че няма да купите мечтаната рокля и ще вземете нещо компромисно. Има риск да купите нещо, което на вас ви лепне, но после всички погледи ще лепнат по вас и ще ви одумват как сте могли да си изберете точно тази рокля. Всичко си има рискове. Важното е да ги приемете със самочувствие.

Бюджет за рокля?
Предварително трябва да си определите бюджет за рокля и с влизането в магазина да казвате – покажете ми роклите до тази сума. Ако не го правите винаги ще ви хареса нещо по-скъпо от това, което сте определили и дори да не си купите по-скъпата рокля, ще се чувствате гадно, че не сте си избрали най-доброто възможно.
А и повечето биха свили някое друго перо от сватбата – какво по-важно от това да сме ослепително красиви?

Обувки и бельо?
Обувките са дори по-важни от роклята, защото дори да не се виждат, ще определят усмивката на лицето ви – дали ще е измъчена и кисела или ведра и лъчезарна.
Бельото със сигурност трябва да се купи след роклята и да сте убедени, че подчертава прелестите ви и пасва на избрания тоалет.

Бюджет за аксесоари?
Няма как, трябва да определите и такъв – тук влизат всички сватбения букет, воали, шнолки, цветчета, ръкавици, колиета, чанти и т. н. Не забравяйте гримовете, разходите за прическа, козметик, маникюрист – те също са сериозно перо от бюджета. Ще се изненадате, че тези неща също ще са доста солидно перо. Отначало всички си мислим, че тези неща няма да са толкова скъпи, но в последствие фиба по фиба се оказва, че не е според плановете. Затова тук трябва да се мисли комплексно – да се купува на едро – примерно еднакви бутониери и цветя за всички в цвета и стила на сватбата. Така ще ви излезе по-евтино и по-стилно.

Това са най-важните разходи за булката, но обикновено обиколките на булчинските магазини започват още с мечтата за сватба. Тези, които избират роклята по този план няма да сбъркат, защото когато дойде големият ден вече ще знаят точно какво искат, точно как биха искали да изглеждат и няма да им е трудно при избора.

Но и тези, които не отдават толкова много внимание на избора, могат да изглеждат перфектни – влюбени от пръв поглед в роклята. Има дами, които влизат в първия магазин, виждат избора и намират своята рокля. Пазарувайки за сватбата е моментът, в който да научите нови неща за себе си. Ако все още не сте разбрали дали сте колеблива или импулсивна, вече ще имате идея по този въпрос, а може би сте си мислели едно, а сега лъсва съвсем противоположната истина.

Важното е да се забавлявате, когато избирате булчинската рокля и уговаряте детайлите за сватбата. Ако това ви изнервя и ви съсипва отношенията с любимия, какъв смисъл има от цялата тази организация за един ден дандания – и без това в днешно време изобщо не е задължително.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай