Здраве и красота

Сватбен грим в дъждовен ден

23.03.2012г. / 16 21ч.
Аз жената
Сватбен грим в дъждовен ден

Ако се излее дъжд точно на сватбения ви ден, всеки ще каже, че ще ви върви по вода. Като булка, която иска да изглежда перфектно на всички снимки, трябва да сте подготвена за лошо време. Ще ви помогнем с няколко съвета за това какъв да е сватбеният грим в дъждовен ден.

Важно е да сте с правилна основа за грима – използвайте лек, хипоалергичен фон дьо тен на силиконова основа. Качествата му са, че лесно може да се коригира и трае 4-6 часа. Добавете полупрозрачна пудра и слагайте от нея, ако след няколко часа ви се наложи да пооправите нещо. Избягвайте обикновената компактна пудра, лицето ви ще изглежда на петна, ако не е правилният цвят.

Абсолютно задължително е спиралата и очната линия (молив) да са водоустойчиви. За да не стане водоустойчивата спирала на бучици, нанасяйте бързо върху миглите.

Естествената светлина, която преминава през дъждовните облаци, прави лицето ви да изглежда сиво и изморено. За това противодействайте с топли земни цветове на грима. Злато, корал, бронз ще са в контраст със синьото и сивото около вас и ще „осветят“ лицето ви.

Не забравяйте да проверявате грима си през 2-3 часа и сложете в булчинската чантичка пудра, спирала, руж и червило/ гланц.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време