Здраве и красота

Да свалим излишните килограми през лятото е лесно!

09.07.2012г. / 09 43ч.
Снежана Проданова
Да свалим излишните килограми през лятото е лесно!

Погрижете се за тялото си без да спазвате излишни диети и да правите уморителни упражнения. Единствено трябва да имате предвид някои семпли принципи.

Планирайте храненето си. Ако имате реален план за това какво, кога и колко ще ядете през деня, по-вероятно е да си създадете добри хранителни навици и да започнете да сваляте излишните килограми. Имайте предвид, че нещо пикантно в чинията, като например чилито, ускорява метаболизма заради съдържащия се в него капсаицин.

Внимавайте какво пиете. Със сигурност студеният коктейл е чудесен завършек на тежък ден, но е и пълен с калории. Вместо него, пробвайте текила с газирана вода – не е така сладко, за да го пиете бързо, и съдържа много по-малко калории. Кафето, от своя страна, освен че ще ви освежи и ще даде тласък на деня ви, ще ускори и метаболизма ви. Това е в случай, че не му прибавите разбита сметана или карамел.

Обръщайте внимание на това, което ядете – спрете телевизора и стойте далеч от компютъра, за да не се разсейвате и за да позволите на тялото си да се съсредоточи върху това, което му поднасяте.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай