Зелено

Полезни летни забавления за цялото семейство

11.07.2012г. / 09 15ч.
Снежана Проданова
Полезни летни забавления за цялото семейство

Ако допреди 10-15 години децата се молеха за „само още 5 минутки“ игра пред блока, то сега най-голямото предизвикателство за майките е да ги накарат да се повдигнат от фотьойла и да отлепят очи от компютъра.

Бъдете изобретателни и имайте предвид, че физическите упражнения намаляват риска от боледуване, спомагат за по-добър сън, контролират килограмите и създават позитивни емоции.

Съобразете се с възрастта на малчуганите и изберете най-подходящите игри. Ето няколко предложения:

  • Децата обичат да тичат и скачат – превърнете това в забавна игра. Състезавайте се с тях до пейката или катерушките, нарисувайте стартова линия с тебешир и отбелязвайте дължината на скоковете им. Опитайте се да възпитате спортен дух, а не спортна злоба у тях.
  • Карайте ги да поемат отговорност. Изберете „водач“, който да показва движения, и нека останалите да ги повтарят – тичайте с разперени ръце като птичка, подскачайте като жаба, марширувайте, въртете се...
  • Танцувайте! Намерете старите си любими касетки и дискове със златни хитове или просто хванете малкото и се разкършете заедно по време на рекламите.
  • Гоненицата и криеницата са едни от най-веселите детски игри. Позабавлявайте се с децата си и не забравяйте да ги оставяте и те да побеждават.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай