Майчинство

С гърне на плажа вместо памперс

11.07.2012г. / 15 04ч.
Вергиния Генова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Има ли смисъл да слагате памперс на плажа? Ако детето е на възраст около една годинка – това е идеалното време и място да откажете детето от памперсите.

Време е да го научите да си казва за физиологичните нужди и да се научи да ходи на гърне.
Няма да се притеснявате, че ако се напишка ще изстине. Няма да се притеснявате, че ще трябва да подменяте купища дрешки. И изобщо няма да имате никакви притеснения.

От хигиенична гледна точка може да му сложите гащички, тъкмо когато първите пъти се изходи ще разбере разликата с памперсите. Ще разбере, че може да избегне тази мокрота като каже кодовата думичка и седне на гърнето.
Памперсите, колкото и да е малко, запаряват и на детенцето ще му бъде много по-комфортно без тях.

Защо да носим и гърне на плажа?
Ако това е времето, когато детето ви ще се научи да казва за физиологичните си нужди и да придобива хигиенни навици едно гърне на плажа никак няма да ви е излишно.
Наистина не е много удобно за носене, но пък ще бъде много по-удобно и лесно за детето. Ще си спестите много главоболия, ако детето се приучи да ходи на гърне, без да минава мъчително дълго през периода да се изпуска в гащите.

Особено полезно ще ви бъде, ако лятото се научи да ходи на гърне, а есента тръгне на ясла или детска градина. Там така или иначе нямат време за индивидуални занимания и много по-вероятно е отново да върнат памперса, вместо да приучват и преобуват детето няколко пъти на ден. А веднъж върне ли се памперсът, ще ви бъде много трудно да убедите детето, че може в детската градина да е без памперс и да си казва когато му се ходи до тоалетна.

Така че, използвайте топлото време рационално и минете по тънката лайсна този етап в израстването.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Ани ( преди 11 години )
При липсата на безплатни тоалетни по плажа, мисля, че е добра идея всички да ходим с памперси :) така морето ще остане - чисто:)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар