Приготвяне:
Тестото се омесва бързо (може и в блендер) и се оставя в хладилник за 20 минути. След това се разделя на 10-12 топчета и се оформя във формички за тарталети, надупчва се и се пече на 180 градуса за 10-15 мин.
Крем:
200 мл течна сметана
200 г тъмен шоколад
20 г масло
Крем с нектарини – плодовете 3-4 броя се почистват и се нарязват на ситно, слагат се с 1/2 ч. ч. захар да заврат. След като омекнат, се отстраняват и се охлаждат. Добавя се едно сирене Филаделфия Лайт и 100 мл сметана, разбита на твърд крем.
Върху всяка тарталетка се слага шоколадов крем, а след като се втвърди, се поръсва с бадемово брашно и се добавя от крема с нектарини. Украсява се с резенчета нектарини и нарязани бадеми.
Рецептата е от конкурса „Кулинарни изкушения с „Philadelphia“.
Опитайте още: