Здраве и красота

Протекция за сърцето от ново поколение

24.07.2012г. / 14 13ч.
Аз жената
Протекция за сърцето от ново поколение

На 56-тата си годишна научна сесия Американският колеж по кардиология представя проучване, което демонстрира, че при пациенти, чието здравословно състояние изисква продължително лечение с ацетилсалицилова киселина, приемането на комбинирана протекция осигурява баланс между ефективност и предотвратяване на възможни проблеми и нежелани странични ефекти на ацетилсалициловата киселина, свързани с горния стомашно-чревен тракт.

Предимствата на комбинираната протекция вече са широко известни и много хора са добре информирани защо е препоръчително да я приемат.

Една от най-важните причини за това е, че комбинираната протекция предпазва както сърдечносъдовата и мозъчносъдовата система, така и гастроинтестиналната система и осигурява балансирана и комплексна протекция. Рискът от сърдечносъдови и мозъчносъдови инциденти като инфаркт и инсулт намалява с 25%, а рискът от стомашно-чревни увреждания, като язва на стомаха и дванадесетопръстника спада с над 85 %. Така само с един прием защитавате три системи.

Друга причина за избор на комбинирана протекция е, че според много изследвания в световен мащаб човек се настройва много по-лесно „да не забравя да си вземе хапчето“, когато пие само едно, а не повече. Това е допълнителна полза, която е свързана несъмнено и със забързаното ежедневие и модерния начин на живот днес.

Снимка: istockphoto

Прочетете още:

Коментирай
Здраве и красота