Козметика и грим

Няколко съвета за красив и безопасен маникюр с гел лак

03.08.2012г. / 15 08ч.
Нина Иванова
Няколко съвета за красив и безопасен маникюр с гел лак

Все по-популярен сред жените става маникюрът с гел лак. Той се прави само в козметичен салон, със специализирана пещ за печене на ноктите, както и под наблюдението на професионален маникюрист.

Поради високото съдържание на химикали в този вид лакове, трябва да бъдете внимателни и да се пристрастявате към него. Предимството на гел лака е неговата безспорна издръжливост. Маникюристите гарантират перфектен вид на маникюра от 2-4 седмици, което е идеално за работещи жени, които нямат време да си правят ноктите през 2-3 дни.

За да се радвате на безупречен маникюр, но и здрави ръце и нокти, следвайте няколко прости правила:

1. Посещавайте проверен козметичен салон.

Най-важното е да ползвате услугите на доверен маникюрист. Проучете внимателно салона, който сте избрали да посещавате и се убедете, че ще получите адекватна поддръжка на маникюра ви.

2. Чистете лака разумно.

Често жените прескачат отиването до салона, за да им се махне гел лака от професионалист, за да не харчат излишно пари. Но това е може би най-фаталната грешка за здравето на ноктите ви. Обикновеният лакочистител, с който махате лака си не е подходящ за изчистване на ноктите от гел лака. По-добре не рискувайте здравето си, а отделете пари за професионална грижа. Ако парите наистина са ви много ограничени, по-добре не избирайте маникюр с гел лак, а с обикновен.

3. Правете почивка.

Много жени се пристрастяват към гел лака, заради неговата невероятна издръжливост. Но това също може да е опасно за ноктите. Специалистите препоръчват да не прекалявате с използването му, а да правите почивка на ноктите или без лак, или с обикновен лак, на всеки 3-4 седмици.

4. Хидратирайте редовно ръцете и ноктите.

Маникюристите съветват да използвате масло за кожичките и ноктите, като го нанасяте поне веднъж дневно, преди да отидете на час за маникюр.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай