Козметика и грим

Сплъстени мигли и развален маникюр – как да върнем красивия вид

07.08.2012г. / 11 21ч.
Снежана Проданова
Сплъстени мигли и развален маникюр – как да върнем красивия вид

На всяка жена се случва моливът за очи да се размаже, фон дьо тенът да стане на петна, миглите да се сплъстят, а маникюра да се обели. Ето малко ръководство как да оправите тези проблеми:

1. Фон дьо тен на петна

За да го предотвратите, винаги първо нанасяйте основа. По този начин ще изгладите неравностите и ще попречите на фон дьо тена да се наслои на определени места. В случай, че сте пропуснали тази стъпка, използвайте лек крем за лице и размажете малко от него по проблемните места.

2. Размазан молив за очи

Използвайте молив за очи на гелна основа или нанасяйте овлажнител около очите, за да не се получава размазване. В противен случай използвайте памук и забършете крайчетата или пък ако сте сигурни, че ще успеете, можете да се опитате да създадете опушен гирм на очите си с тампон.

3. Развален маникюр
Случва се да одраскаме лака си на най-различни предмети и решението на въпроса е съвсем просто – винаги си носете безцветен лак. Първо нанесете малко на засегнатото място и след като изсъхне, намажете върху целия нокът. Това би трябвало да замаскира положението докато не се върнете у дома.

4. Сплъстени мигли

Ако от бързане сте забравили да премахнете излишната спирала от четчицата и всичката е попаднала върху миглите ви, не се панирайте, а намерете малка хавлиена или микрофибърна кърпичка. Вземете четчицата, избършете я в кърпата хубаво и я прекарайте от основата на миглите към края, за да премахнете излишъците.

5. Размазано червило

За да го предотвратите, използвайте безцветен молив или такъв с цвета на червилото, за да му попречите да излезе от контура на устните ви. Дръжте памук напоен в тоалетно мляко за премахване на грим в чантата си за всеки случай (и най-вече случай като този) и го използвайте, за да забършете изцапаните места. Може да нанесете коректор, за собствено спокойствие.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай