Козметика и грим

Важни съвети как да изберем правилните продукти за лице

14.08.2012г. / 00 15ч.
Снежана Проданова
Важни съвети как да изберем правилните продукти за лице

Пътят към красивата кожа тръгва от магазина. Там трябва да сте ако не досадно разпитваща, то поне настойчиво заинтересована за действието, трайността и ефикасността на продукта, който имате намерение да купите.

В повечето магазини има определено лице, изпълняващо ролята на консултант. На него можете да се доверите, но не напълно, защото често прекалено хвалят продуктите си.

1. Ако има възможност да изпробвате продукта, възползвайте се.

Често има малки тестерчета, които биха ви били достатъчни, за да прецените най-малкото дали не проявявате алергични реакции към него. Ако искате да изпитате нещо още в магазина, използвайте кожата от вътрешната страна на китката, защото тя е с подобна на лицето дебелина.

2. Ако имате проблемна кожа, избягвайте продукти с изкуствено оцветяване, мирис или етерични масла.

Ексфолиращите продукти също могат да възпалят кожата. Ако не сте сигурни как ще реагирате към определен продукт, заложете на такива, които вече сте използвали или известни марки, гарантиращи качеството си. В някои магазини, в случай, че не сте доволни от продукта и пазите касовата бележка и оригиналната опаковка, можете да върнете закупеното в определен срок от време. Не се стеснявайте да питате, ако имате проблем.

3. Опаковката е от голямо значение.

Тя не служи толкова за красота, колкото за ефикасно предпазване от светлина и въздух на специалните съставки като ретиноиди и антиоксиданти, съдържащи се в продукта. Обикновено тубичките са от алуминий и са с малки отворчета. При всички случаи, каквато и да е непрозрачна опаковка, която се затваря добре, върши добра работа.

4. На последно място, бъдете търпеливи към това, което сте закупили.

Ефектът няма да дойде веднага, понякога се искат седмици, за да усетите някаква промяна върху кожата си. Всичко е свързано не само с качеството на продукта, но и с вашата физиология и метаболизъм.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай