Здраве и красота

5 неща, които трябва да направите за себе си този месец!

14.08.2012г. / 15 53ч.
Мария Дуковска
5 неща, които трябва да направите за себе си този месец!

Омръзна ли ви да правите едни и същи неща всеки ден, от вкъщи на работа, от работа вкъщи, час-два в кухнята, малко пред телевизора и хоп в леглото. А утре... същото.

За да разчупите малко рамката на ежедневието, да разнообразите режима си, предлагам ви няколко изключително приятни за вършене неща, които ще ви зарадват.

Безплатни са, прости за изпълнение, а удовлетворението, което носят може да е наистина голямо:

1. Ходете боса.

Намерете мъничко време, ако не през работната седмица, то през уикенда, излезте навън, свалете чехлите/сандалите и стъпете боса на тревата. Усетете всяко стръкче тревичка, как гъделичка нежно стъпалата ви. Отпуснете се и не отдръпвайте крака, дори да има роса по тревата. Тогава усещането е още по-невероятно!

2. Хапнете си малко черен шоколад.

Полезен е за сърцето, вкусен е, ще задоволи апетита ви за нещо сладичко, а освен това доказано ускорява метаболизма. Едно-две блокчета черен шоколад на никого няма да навредят, а напротив, ще ви накарат да се усмихнете!

3. Изкарайте един цял ден навън.

Откога на сте прекарвали целия ден навън? А времето минава бързо, август ще се изтърколи и вие ще останете без своята мечтана почивка. Направете това за себе си и един ден излезте сутринта, а прибирането нека е ча-а-к късно вечер, по тъмно. Пийте кафе с приятелки, вижте се с роднини, за които никога нямате време, разходете се в близкия парк, прочетете книга на самотна пейка и изпийте едно капучино в някое нов и непознато кафене. Пошляйте се ей така, небрежно и лежерно, нека умът ви си почине от ежедневните задачки.

4. Изключете компютъра, телефона, телевизора.

Прекарайте един ден без всякакви технологични джаджи, чиято работа е уж да ни помагат, но по-често ни пречат и досаждат. Изключете ги и дайте почивка на мозъка си поне за няколко часа, без облъчване.

5. Слушайте музика високо, високо и шумно.

Помните ли като тийнейджърка как надувахте главите на комшиите с високите децибели на уредбата? А защо не си го припомните по-ясно, като "взривите" входа с няколко любими ваши песни. Ако не го направите в неудобните часове между 14 и 16, не би трябвало да е проблем за съседите. А и да се сърдят, ще им мине. :-)

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай