Меню

Тирамису с течен шоколад и крема сирене

22 август 2017 | 14:59 | Аз жената
5 от 2 гласа
Добави в любими
4 яйца
175 г крема сирене
200 г течен шоколад
150 г пудра захар
1 пакет бишкоти савоярди
100 гр. десертно вино марсала
150-200 г кафе еспресо
захар кристал
какао 50-70%

Продукти
Приготвяне

Начин на приготвяне:


Яйцата се разбиват по отделно с по 75 гр. пудра захар, двете яйчени смеси се разбиват внимателно с нутелата и към тях се добавя крема сиренето. Готовото еспресо кафе се подслажда по желание, към него се добавя десертното вино и се охлажда. В подходяща форма за около 20 парчета се нареждат по борда бишкоти. С готовия крем се редува ред крем ред напоени в кафе бишкоти, Отгоре се подреждат бишкоти по желание. На края се поръсва обилно с какао. Хубаво е да престои около 10 часа в хладилник.

Добър апетит!

* Рецептата е участник в конкурса "Кулинарни изкушения с Philadelphia".

Снимка: pixabay

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай