Семейство

Куче или дете - дилемата на британското семейство

22.08.2012г. / 16 57ч.
Аз жената
Куче или дете - дилемата на британското семейство

Кучетата са предпочитаният избор пред децата за много съвременни двойки, показва проучване във Великобритания, съобщи Dnes.bg.

Четиридесет процента от участниците в допитването възприемат най-добрия приятел на човека като "щастлива алтернатива" на отглеждането на потомство. И въпреки че в повечето случаи децата се появяват преди родителите им да приютят куче, впоследствие за една на четири двойки се оказва по-приятно да се разхожда навън с питомеца си, отколкото с подрастващите си отрочета.

Една от причините, която стопаните изтъкват за предпочитанието си, е предаността на кучетата. Внушителните 80 процента от анкетираните хвалят питомците си за безрезервната им обич, докато само 50 процента могат да кажат същото за партньорите си.

Проучването е направено от "Kennel Club" по случай седмицата "Позволено за кучета". Инициативата на дружеството има за цел да окуражи собствениците на ресторанти да допускат четириноги питомци, които във Великобритания са над 8 милиона. В сайта на клуба са посочени над 26 000 заведения в страната и Европа, в които най-добрите приятели на човека са желани гости.

"Имайки предвид колко много обичаме да прекарваме времето си с нашите кучета, е изненадващо, че все още има много заведения, в които достъпът им е забранен. Наблюдаваме обаче истинска охота за промяна", казва секретарката на "Kennel Club" Каролайн Киско, пише БТА, цитирайки "Дейли експрес".

Снимка: OldMarti

Прочетете още:

Коментирай