Козметика и грим

Евтин шампоан и скъпа маска – решението за брилянтна коса

02.09.2012г. / 18 59ч.
Надежда Маринова
Евтин шампоан и скъпа маска – решението за брилянтна коса

Правилно ли мием косата си, знаем ли кои шампоани да използваме – ето няколко съвета от дерматолози за здрава и красива коса:

1. Шампоаните са концентрирани – затова ги разреждайте с вода. Пресипете шампоана в празно шише и го разредете с вода – в съотношение 2:1. Така не само ще направите икономия, но и кожата на главата ще ви бъде благодарна, след като я спасите от агресивната миеща сила на концентрата.

2. Нанасяйте шампоана само на корените на косата и масажирайте с нежни движения. Нежната пореста структура на косъма няма нужда от агресивното действие на шампоана – тя ще се измие от пяната, която ще потече от главата.

4. Не пренебрегвайте марките от среден и нисък клас на цените, разбира се, след като се информирате за съдържанието им. За тази цел пазарувайте в аптеките. Там ще намерите много добри продукти за коса, които са далеч по-евтини от марките, предлагани в хитовите фризьорски салони.

5. Вместо в скъп шампоан, инвестирайте в натурална или биоподдържаща козметика за вашия тип коса – балсам, маска, масло за подхранване. Шампоанът стои на косата ви 1-2 минути, докато балсамът – 5 минути, маската – 20 минути, маслото – не се измива. Логично е кое е по-важно.

6. Пробвайте един месец да третирате косата си само с домашна козметика, дори това да ви струва повече време и грижи. Така ще й дадете почивка от химията, а тя ще ви се отблагодари подобаващо.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай