Здраве и красота

Рехабилитация за кожата и косата след летните горещини

23.08.2012г. / 12 25ч.
Снежана Проданова
Рехабилитация за кожата и косата след летните горещини

Летните жеги и силното слънце определено са оставили своя отпечатък върху кожата и косата ни. Няма място за притеснения, защото съвременната козметика има решение за всеки проблем, с малко помощ от ваша страна, разбира се.

- Дори да сме се мазали много старателно със слънцезащитен крем, все остават места по кожата ни, които са зачервени, пресушени или с тъмни петна. Колкото и нередно да ви се струва, първата ви стъпка трябва да бъде основно ексфолиране на кожата. За да има полза от овлажняващия крем по-късно, е важно мъртвите клетки да бъдат отстранени. Използвайте като цяло продукти с малки гранули, но за зони като лактите и коленете можете да изберете скраб за тяло на солна основа.

Прибавете малко пчелен мед към овлажняващия крем. Оказва се, че естественият нектар прониква дълбоко в кожата, усилвайки ефекта от лосиона, и е антимикробиален.

- Слънце, сол и хлор – косата ни има от какво да се оплаче, затова не пестете балсама за коса. Изберете такива със зехтин, кокосово масло или масло от шеа. Добре е, след като нанесете, да оставите да подейства за няколко минути и след това да измиете обилно.

Можете да си направите сами маска като смесите равни части масло от жожоба и зехтин или масло от авокадо.  С получения продукт масажирайте главата, оставете да подейства за около 20 минути и отмийте старателно. Косата ви ще е подхранена, по-мека, изпълнена с енергия и много благодарна.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай