Козметика и грим

5 идеи за бебешка козметика, която може да ползва и мама

05.10.2012г. / 09 43ч.
Надежда Маринова
5 идеи за бебешка козметика, която може да ползва и мама

Дори да не е био, бебешката и детската козметика не е пълна с химикали и няма вредни съставки – никоя фирма производител не би си позволила подобно нещо. Затова майките спокойно могат да я използват и за себе си – вижте 5 практични предложения.

Бебешки крем за дупе

Създаден, за да пази нежната бебешка кожа от протриване от памперса, той може чудесно да влезе в употреба и в козметиката на мама. Използвайте го при порязване, мазоли на краката от обувки и като маска за ноктите и кожичките около ноктите след маникюр и педикюр.

Детски шампоан

С него няма да можете да измиете добре косата си, но е прекрасно средство за почистване на четките и гъбичките за гримиране и разгримиране. В дълбока купа с хладка вода разтворете малко шампоан – накиснете гъбичките и четките за няколко минути, като ги разтъркате с пръсти – и готово!

Детска пудра

Искате да сте еко – вместо дезодорант против изпотяване, пробвайте детска пудра. След домашен педикюр или след вечерното измиване на краката, напудрете ги с детска пудра за дезинфекция и мекота.

Детско олио

Кожата ви след баня ще стане гладка като на новородено. Ако ви се струва много мазно за цялото тяло, използвайте го за лакти, колене и стъпала.

Детски мокри кърпички

Прекрасно средство за почистване на грима и освежаване(хидратиране) на лицето през деня.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай